Kato Stalos / Agia Marina

I det dejlige Kato Stalos vil du opleve en smuk, bred sandstrand, små græske bjerglandsbyer og roen i de gamle olivenlunde.

badge
  • kato-stalos-1.jpg
  • kato-stalos-2.jpg
  • Hoteller
  • Information

Kato Stalos

Kato Stalos er en af de mange mindre feriebyer langs kysten vest for hovedbyen Chania. Kato Stalos er mere eller mindre vokset sammen med Agia Marina.

I Kato Stalos er der en rolig atmosfære, og der findes en del tavernaer og restauranter. Byen er kendetegnet ved nogle dejlige, uspolerede strande med rig mulighed for at slappe af, solbade og svømme i det lune badevand. På den gamle, hyggelige strandvej vest for Chania ligger de små feriebyer som perler på en snor. I dag er der stort set ikke noget ophold i bebyggelsen længere, og alle byerne er nærmest smeltet sammen. Derfor er det lidt svært at se specifikt hvilken by man nu opholder sig i, medmindre man kigger på vejskiltene.

Der er masser af seværdigheder på Kreta, og det er derfor en god ide at leje en bil og udforske øen på egen hånd.
F. eks. kan tage turen til Kournás, som ligger ca. 44 km. øst for Chania. Kournás søen er Kretas eneste naturlige ferskvandssø. Kournás er 1,5 km. i diameter og er på det dybeste sted 64 meter dyb. Søen får sit vand fra undersøiske kilder. Der findes nogle herlige restauranter ved søen, hvor man kan indtage en herlig frokost og nyde udsigten over søen.

Man kan også køre 10 km. syd for Chania og opleve verdens ældste oliventræ. Landskabet syd for Chania præges ubetinget af millioner af oliventræer. De smukke, krogede træer dækker bjergsiderne og her dufter fortrinligt af oliven fra de grønne blade. Efter ca. 10 minutters kørsel dukker landsbyen Ano Voúves op. Byen er kendt for netop verdens ældste oliventræ. Træet står majestætisk midt i byen, og er mere end 4000 år gammelt samt 13 meter i omkreds. Oliventræets midte er hul og man har fyldt beton i rødderne for at træet ikke skal vælte. Træet har været anledningen til, at man har bygget et museum i Ano Voúves.

Man kan også køre vestpå forbi Kissamos og nyde en krævende, men en spændende tur op på den nordlige del af Gramvousa halvøen og Balos lagunen, som er en vidunderlig og uspoleret sandstrand. Hertil er der i øvrigt bådture fra Chania. Man kan også køre helt ud på vestkysten og opleve Falarsarna strandene, som er 200 meter brede, hvide sandstrande uden mange besøgende. Her kan man nærmest have stranden helt for sig selv. På visse strækninger kan man leje en liggestol og en parasol for at søge ind i skyggen.

Fakta

Billeje: kan varmt anbefales på Kreta. Bilen kan lejes til fordelagtige priser gennem Primo Tours. Sikkerhedssele er påbudt og om dagen køres med slukket lys. Parkér aldrig ved gult fortovskant. Ved blå skal man regne med parkering mod gebyr.

Tidsforskel: På Kreta er der en tidsforskel på 1 time. Når klokken er 12.00 i Danmark er klokken 13.00 på Kreta.
Ikke nogle afgange i denne måned – prøv evt. anden lufthavn, destination eller måned.
Priser

Prislisten hentes...


Hjælpe ikon

Bestem selv din ydelse

Træk i ydelsesberegneren, og prislisten opdateres automatisk med priser pr. md.

Løbetid